Проектно задание "Българските знамена"- Български език/ Човекът и обществото 3 и 4.клас - Стефанова

Тук ще бъдат записани оценките, след проверката на проектните задания на учениците от 3. и 4.клас- оценява се краснопис и правопис, структура на текста (отделни абзаци, започващи малко по-навътре от началото на листа-полето), пунктуационни особености в изреченията. 

Оценката е към формираща годишна по предмет Български език - Модул 2 и Човекът и обществото

Заданието трябва да бъде предадено до 31 март за проверка, оценяване и редакция. След редакция ще бъде оформен общ плакат на учениците от паралелката и представен в обща училищна изложба на 20 април по повод Априлското въстание.

ПРОЕКТНО ДОМАШНО ЗАДАНИЕ:

  • Разкажи с няколко изречения на лист А4 какви паметници, свързани с освобождението на България, има в твоя роден край ( или в този на твои близки роднини в България)
  • Нарисувай или изработи ( апликация от хартия, текстил или други рециклирани материали) стария национален флаг на Народна Република България (този с герба) и разкажи всичко, което знаеш за него на лист А4 или на отделен лист. Това е част от проекта, които 3 и 4. клас трябва да представят на общ плакат за знамената на България до 13 април.  Добавете кратка информация за флага и заедно с класа оформете общ плакат. Ето няколко помощни въпроси, които да Ви насочат каква информация да включите в текстовете: Какво символизират цветовете на българското знаме? Защо е премахнат герба от флага и кога е подновено знамето със съвременното? С продължителност на колко години това знаме е национален символ на Народна Република България?
  • Нарисувай картина посветена на героите, дали живота си за освобождението на България. Можеш да нарисуваш различни сцени от боевете при Стара Загора, София, Плевен, Копривщица, Батак или друго населено място, за което се сещаш. Можеш да изобразиш национален герой, български паметник или различни въстанически сражения. Рисунката си донеси в училище преди края на месец март.
  • До края на м. март очаквам да донесете вашите индивидуални работи за проверка и редакция и оформяне в общия проект за класовете.
  • За тази работа ще получите оценки- първата част при оценяването е за правилно съставен текст, която ще бъде нанесена за годишното оформяне по Български език и литература, а втората- по Човекът и обществото за знанията Ви от изследователската работа (може да проучите различни източници- в интернет или в библиотеките).