Домашна работа за 02.03.24г.

1. Прочетете два пъти текста в буквара на стр.69 "Разговор" 


2. Натиснете върху играта "Думи с йо и ьо". В нея ще виждате картинки и трябва да прочетете думичките правилно. Отбележете с помощта на мишката само тази думичка, която кореспондира с картинката.

3. В работната тетрадка по писане довършете всички упражнения на стр. 70 и 71, които не сте успели да завършите в клас. 

4. Проверете дали имате пропуснати странички в "Тетрадка по писане" на вече изучените букви и ги попълнете. Тетрадките Ви по писане ще събера за проверка и оценяване следващата събота. 

5. Направете самостоятелно упражненията към двете гатанки на Асен Босев "Две птици певици". Файла може да изтеглите от хиперлинка ако не сте присъствали в училище на 24.02.2024 г.

5. За най- любознателните:

Прочетете приказката "Живи гъби" и попълнете упражненията към нея. Файлът е приложен в края на задачките за домашна работа. Трябва да го изтеглите на вашите устройства и да го разпечатате ако желаете от хиперлинка. Онези от вас, които са присъствали имат раздадено копие и могат да работят направо в него. След приказката има приложени задачи по текста- направете ги.

Изиграйте играта за сортиране на думи с йо и ьо. 

6. Не забравяйте да репетирате думичките за "Празника на буквите с благодарност за мама" и да упражнявате песничките за нашето тържество. Може да ги откриете в предните теми в платформата.