Разказ по зададена тема "Как посрещнахме Коледа у дома"

1.Напишете кратък разказ на тема "Как посрещнахме Коледа у дома"

Започнете вашия разказ като ни разкажете в кратък писмен текст кога започна подготовката за празника Бъдни вечер във вашето семейство, какво приготвихте за трапезата на Бъдни вечер, какви обреди и традиции имахте в семейството. Продължете с посрещането на празника Коледа. Опишете какво правихте и как отпразнувахте празника. Имахте ли гости, кои бяха те? Опишете как се забавлявахте и какво правихте  на Коледа. Кое остави най-дълбок спомен във вашето съзнание от изминалия празник. В заключение запишете с какво ви допада ( харесва) или с какво не толкова този празник. 

!!! Ако с тази задача не можете да се справите напишете сбит преразказ на текста от тетрадката по литература на стр. 22 от името на овчарите.

2. Тетрадката по литература- стр. 24- Прочетете стихотворението Възкресение и запишете глаголите, с които е описана природата. 

3. Научете наизуст сурвакарско наричане или намерете и запишете коледарска благословия в работната си тетрадка.

Прикачете работата си за проверка или пишете направо в платформата. За това задание ще получите оценка, която е балообразуваща за 1-ви учебен срок по предмета Литература.