Новини от сайта

Открит урок на тема "Статистическа обработка на данни с програмата EXCEL"- подготовка за НВО чрез платформата Moodle

 
Снимка на Администратор на училището
Открит урок на тема "Статистическа обработка на данни с програмата EXCEL"- подготовка за НВО чрез платформата Moodle
от Администратор на училището - вторник, 27 февруари 2018, 20:46
 

На 23 февруари в СУ „Св. Паисий Хилендарски“ - Златица се проведе открит урок по информационни технологии на тема “Статистическа обработка на данни с програмата MS Excel“.

IMG_2226.JPG

 Гости на събитието бяха старши експертът по математика в РУО-  София регион Добрина Банова, учители по информационни  технологии в гимназиален етап от Елин Пелин, Горна Малина и региона  на Средногорието. Целта на урока  беше да покаже как учениците от 10- и клас се подготвят за национално външно оценяване на дигиталните компетентности чрез решаване на задачи в платформата Moodle. Облачната технология създава на учениците условия за работа, подобни на изпита – лимит за време, възможности за качване и сваляне на файлове. Учениците показаха, че се чувстват комфортно при работа „в облака“, притежават много добри умения за работа с офис-пакета на Microsoft и впечатлиха присъстващите с мотивацията си за добро представяне.

Под ръководството на своята учителка –Даниела Самарджиева, те анализираха данните от предоставената им в „облака“ таблица. След като създадоха инфографики и направиха изводи, те изпратиха своя отчет в платформата за оценка. Решението гостите да бъдат сред учениците  и да имат възможност пряко да наблюдават работата им и да комуникират с тях, повлия благоприятно ефективността на урока.

В края на часа г-жа Банова благодари на учениците и на г-жа Самарджиева за отличното представяне. 

Вижте публикация в сайта на нов поглед  ТУК